20.000 foto's uit gemeente Houten digitaal beschikbaar

Gepubliceerd op 28 april 2021 in Nieuws.

Het Regionaal Archief Zuid-Utrecht beheert een grote collectie afbeeldingen van Houten, ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ’t Waal en Honswijk. Tientallen jaren heeft met name Otto Wttewaall in dienst van de gemeente Houten gewerkt aan het verzamelen en inventariseren van deze afbeeldingen. Na zijn pensionering heeft een werkgroep van zeven Houtenaren onder de voortvarende leiding van vrijwilliger Rinus van den Heijkant in anderhalf jaar deze klus afgemaakt. Nu kunnen we met trots melden dat er bijna 20.000 afbeeldingen van de gemeente Houten in de Beeldbank op de website van het RAZU staan. Dat is bijna de helft van het totaal aantal afbeeldingen.

De afbeeldingen van Houten betreffen niet alleen foto’s, maar ook ansichtkaarten, (glas)negatieven, affiches, kalenders, wapenkaarten, kadastrale kaarten, prenten en tekeningen. De grote formaten zijn enkele jaren geleden al door de vrijwilligers Ad van Bemmel beschreven en door Winfried Leeman gedigitaliseerd. Deze stonden al op de website.

Klik hier om naar de beeldbank te gaan.

Gedeelte van de Vlierweg gezien naar het oosten met links enkele van de woningen aan de noordzijde van de weg. Op de weg staan drie kinderenTopografisch-Historische Atlas Houten, Schalkwijk en Tull en 't Waal, Cat# 41146

Gedeelte van de Vlierweg gezien naar het oosten met links enkele van de woningen aan de noordzijde van de weg. Op de weg staan drie kinderen.
Topografisch-Historische Atlas Houten, Schalkwijk en Tull en ‘t Waal, Cat# 41146