Aanvragen stukken

Onze studiezaalmedewerker voorziet u tijdens uw bezoek aan het RAZU van de stukken die u wilt inzien. Dit kan tijdens uw bezoek zelf, maar u kunt ook digitaal stukken aanvragen zodat ze voor u klaar liggen op de dag dat u langskomt. Gebruik hiervoor het formulier op deze pagina. U heeft voor uw aanvraag de archiefnummers en inventarisnummers nodig, die u terug kunt vinden in ons zoeksysteem. Heeft u behoefte aan hulp? Neem dan gerust contact met ons op. Klik hier om naar onze contactgegevens te gaan.

Om uw aanvraag in te dienen moeten we u verzoeken om akkoord te gaan met onze privacyverklaring. Hiermee geeft u ons toestemming om uw naam en e-mailadres te verwerken. We gebruiken uw gegevens enkel voor deze aanvraag.

Klik hier om de privacyverklaring te lezen.

Indien u niet akkoord kunt gaan, maar toch een stuk wilt inzien, dan kan dit door op de dag van uw bezoek een stuk aan te vragen bij de studiezaalmedewerker. U kunt uw aanvraag ook telefonisch indienen via 088 5300 170.

Stukken aanvragen kan op de voorafgaande werkdag tot 12.00 uur.

Niet-openbare archieven inzien

Een deel van de archieven van het RAZU zijn niet openbaar en kunt u daarom niet vrij inzien. Om deze stukken te raadplegen dient u een verzoek in bij de archivaris. Dit kan digitaal, klik hier om het formulier te downloaden. 

Bouwdossiers digitaal inzien

Wilt u de bouwdossiers van de gemeente Wijk bij Duurstede digitaal inzien? Dit kan kosteloos via de website van de gemeente.

Stukken reserveren

Stukken reserveren

Uw gegevens

Voor de verwerking van uw aanvraag hebben we uw naam en e-mailadres nodig. 


Uw bezoek

In de volgende velden geeft u op welke stukken u wilt reserveren en wanneer u langs wilt komen. Onze openingstijden zijn: ma t/m do 09:00 - 16:30 (laatste tijdsslot 16:00) en vrij 09:00 - 13:00 (laatste tijdsslot 12:30).

In verband met een beperkt aantal plekken op onze studiezaal moet uw verzoek altijd eerst door de studiezaalmedewerker bevestigd worden. Zonder bevestiging is uw afspraak niet definitief. 

Voor het aanvragen van stukken vragen we u om zowel het archiefnummer als het inventarisnummer op te geven. Als u bijvoorbeeld stuk 50 van het archief van het Gemeentebestuur Langbroek wilt opvragen dan geeft u het archiefnummer 009 op, samen met het inventarisnummer 50. Dus: 009 - 50

U kunt hier klikken op het voorbeeld van 009 - 50 in ons zoeksysteem te bekijken. (Nieuw tabblad)


Controle en verzending

We controleren graag even of u geen robot bent. Daarnaast vragen we uw toestemming om uw gegevens te mogen verwerken.