Aanmelden opening expositie 'Eureka!'

Gepubliceerd op 4 september 2023 in Nieuws.

Op vrijdag 29 september opent de tentoonstelling ‘Eureka’ waar kunst, archief, architectuur en wetenschap samenkomen. De interdisciplinaire expositie is een samenwerking tussen het Regionaal Archief Zuid-Utrecht, het Waterliniemuseum, Kasteel Amerongen en Stichting FAAM.

Jonge Utrechtse makers en onderzoekers laten hun nieuwsgierigheid de vrije loop op drie boeiende locaties: Het Waterliniemuseum, Kasteel Amerongen en het Regionaal Archief Zuid-Utrecht. Drie jonge onderzoekers doken de collecties in op zoek naar bijzondere verhalen. Hun ontdekkingen inspireerden negen hedendaagse (lokale) kunstenaars tot het maken van nieuw werk. Vanaf 1 oktober zijn de exposities open voor publiek.

Graag nodigen wij u alvast uit voor de opening op vrijdag 29 september vanaf 15:00 (inloop) in het Waterliniemuseum in Bunnik. Tijdens de opening vertellen de kunstenaars & historici over hun creatieproces en zijn de nieuwe werken in het Waterliniemuseum alvast te bekijken.

De opening duurt tot ca. 18:00 (incl. borrel) en is gratis. Stuur uw aanmelding per mail naar welkom@waterliniemuseum.nl.