Aftrap bouwvergunningenproject Vijfheerenlanden

Gepubliceerd op 10 maart 2020 in Nieuws.

Vanaf 1 januari 2020 heeft de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden zich bij het Regionaal Archief Zuid-Utrecht aangesloten. Dat betekent dat alle te bewaren archieven van de oude gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik op termijn naar de archiefbewaarplaats in Wijk bij Duurstede verhuizen. In november 2019 zijn de oudste 400 strekkende meter archief van Leerdam en Zederik uit de jaren 1442 tot circa 1930 al verhuisd. Iedereen kan deze stukken nu raadplegen op onze studiezaal.

Nog bij de gemeente Vijfheerenlanden achtergebleven zijn alle bouwvergunningen en de jongere bestuursarchieven. De komende tien jaar wordt deze 1.000 strekkende meter eerst goed toegankelijk gemaakt en daarna gefaseerd overgebracht. De medewerkers van het RAZU en die van Vijfheerenlanden werken daarbij nauw samen. Op donderdag 27 februari werd in het gemeentehuis in Leerdam de feestelijke aftrap gegeven voor deze samenwerking. De bijna 400 meter aan bouwvergunningen vanaf 1902 wordt door medewerkers van de gemeente bewerkt en de andere archieven door medewerkers van het RAZU. Zodra een gedeelte klaar is en verhuist, plaatsen we een berichtje op de website.

 (v.l.n.r. staand):  Astrid van Zanten, Yvonne Timmer, Krijn Bruijnes, Sidika Erol, Pauline Heystek en Dirk van Arkel en (op de voorgrond v.l.n.r.) Ria van der Eerden, Herman Postema, Linda Folkers en Peter Elhardt.