Stadsmuseum Rhenen verlengt Jong en Bevrijd & Oorlog in de Provincie

Gepubliceerd op 8 september 2020 in Agenda.

Oorlog in de Provincie

Tot en met 31 oktober zijn in de tentoonstelling Oorlog in de Provincie – de Utrechtse 50 foto’s de vijftig meest indrukwekkende beelden van Utrecht gedurende de Tweede Wereldoorlog te zien. Onderdeel van het landelijke project ‘75 Jaar Vrijheid. De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’, toont deze tentoonstelling de oorlog vanuit het perspectief van de Nederlander van de tijd.

“Kinderen in mooie kleding op het puin van hun huis. Schaatsende soldaten. Joelende meiden bij de bevrijding. NSB’ers die beschimpt worden. Bruiloften. Uitgeputte vluchtelingen. Het is slechts een greep uit de indrukwekkende beelden die bezoekers wachten in de expositie…” (Museum Rhenen)

Francien Zwiep-Top in het Stadsmuseum Rhenen
Francien Zwiep-Top in het Stadsmuseum Rhenen

Jong en Bevrijd

De tentoonstelling Jong en Bevrijd – Ooggetuigen van W.O. II vertellen is verlengd tot en met 2 januari 2021.

Voor de expositie zijn de bevrijdingsverhalen opgetekend van twintig ooggetuigen, op dat moment tussen de 80 en 103 jaar oud. Centraal staan hun jeugdervaringen tijdens de bevrijding in 1945 in de provincie Utrecht.

Het RAZU heeft deze expositie in het kader van 75 jaar vrijheid als partner ondersteund. Onder Over ons – Beleid & financiën vindt u de eindverantwoording van de projectgroep Jong en Bevrijd. Voor meer informatie, zie de website www.razu.nl/jongenbevrijd of de websites van beide musea.