Kranten beschikbaar via de nieuwe website

Gepubliceerd op 1 mei 2020  in Nieuws.

In februari van dit jaar lanceerde het RAZU de nieuwe website met een nieuwe centrale zoekfunctie. Via het zoekveld op de voorpagina kunnen bezoekers voortaan in alle onderdelen van onze collectie zoeken. Hiervoor hebben we onze beeldbank en onze kranten verhuisd naar ons centrale systeem.
Door de grote omvang van onze kranten, meer dan 330.000 pagina’s in totaal, liep de verhuizing enige vertraging op. We zijn daarom verheugd om te melden dat sinds 29 april 2020 onze gedigitaliseerde kranten volledig zijn overgezet naar de nieuwe site.
U kunt voortaan via het zoekveld direct zoeken in deze kranten. Hierbij zoekt het systeem niet alleen in de titel, maar ook in de gescande tekst.
Klik hier voor een overzicht van onze krantencollectie, waarbij u kunt zien welke kranten we wel, en welke kranten we nog niet gedigitaliseerd hebben.

We blijven werken aan het optimaliseren van onze website en digitale zoeksystemen. We denken onder andere dat er nog meer te halen valt uit de zoekfunctionaliteit in de gescande teksten. Tevens streven we ernaar om in de komende jaren alle andere kranten uit onze collectie ook digitaal aan te bieden.

Een pagina van de Vijfheerenlanden uit 1856
Een pagina van de Vijfheerenlanden uit 1856