Nationaal Project 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's'

Gepubliceerd op 22 november 2019 in Nieuws

Heeft u nog foto’s in uw fotocollectie van de Tweede Wereldoorlog die een goed beeld geven van de provincie Utrecht? Foto’s die een alledaags of juist een bijzonder beeld geven uit deze tijd? En hebben deze foto’s betrekking op een van de volgende plaatsen: Bunnik, Houten, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden of Wijk bij Duurstede?

Indien ja, dan nodigt het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht u uit om op 10 december tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur langs te komen om uw foto’s aan ons te laten zien. Een uitstekende fotograaf is aanwezig om een  goede opname van uw foto’s te maken. Vervolgens sturen wij de digitale foto’s door naar de provincie Utrecht.

De foto’s worden per provincie verzameld in het kader van het landelijke project ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’. Uit de verzamelde foto’s wordt een selectie gemaakt van 50 meest bijzondere foto’s, die een goed beeld geven van de provincie Utrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog.  Deze 50 foto’s worden op 15 januari 2020 gepresenteerd en het Utrechtse publiek kiest daar 25 foto’s uit die doorgaan naar de landelijke selectie. Uiteindelijk blijven er 100 iconische foto’s over die 31 maart 2020 geëxposeerd worden in de Tweede Kamer.

Op deze manier hopen wij veel mooie foto’s van de Tweede Wereldoorlog te kunnen verkrijgen. U bent van harte welkom op 10 december!

20191122_Nationaal_Project_WO2_in_100_fotos - Mevrouw Marsman deelt eten uit op de Rijndijk

Mevrouw Marsman deelt eten uit aan kinderen op de Rijndijk, te Wijk bij Duurstede.