Romeinenweek 2020

Gepubliceerd op 28 april 2020 in Agenda.

Van 25 april t/m 3 mei 2020 vond voor het eerst een online editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Dit maakte het mogelijk de Romeinse tijd in Nederland vanuit je huiskamer te ontdekken en te genieten van online activiteiten en tips voor thuis voor jong en oud!

Wat was er allemaal te doen?

Van online tentoonstellingen tot het zelf uitproberen van Romeinse recepten: er viel van alles te ontdekken tijdens de Online Romeinenweek! Stel vragen aan een Romeinse soldaat via Skype, ontdek nieuwe informatie over spectaculaire vondsten, archeologische topstukken en ga achter de schermen bij een museum!
Tijdens de gehele Romeinenweek kon je meedoen aan de Online Speurtocht: zoek de Romeinse galei. Daarnaast was er op vrijdag 1 mei op facebook een live pubquiz over de Romeinse tijd in Nederland worden gehouden, met thema’s als ‘archeologie’ en ‘Romeinen in de populaire cultuur’.

Klik hier om naar de website van de Romeinenweek te gaan.  Hier verschijnt binnenkort een terugblik op deze eerste digitale Romeinenweek en kan je de gehouden activiteiten en informatie terugvinden in het themadossier.

De afbeeldingen en tekst in dit bericht zijn eigendom van romeinen.nl