Uit de regio: gefeliciteerd, Stadsmuseum Rhenen!

Gepubliceerd op 10 maart 2022 in Regio.

Sinds november vorig jaar is Stadsmuseum Rhenen gestart met een verwervingsactie voor het prachtige schilderij ‘Gezicht op Rhenen’ van Jan van Goyen:

Jan van Goyen, die in één een adem genoemd wordt met meesters als Rembrandt, Cuyp en Van Ruisdael, laat Rhenen in volle glorie zien. Van over de Rijn kijk je naar de stad tot voorbij de Grebbeberg. Je ziet de stuwwal, stadsmuren, molens, torens, het imposante Koningshuis en de hoge Cuneratoren. Van Goyen is een meester in sfeer en details. Er valt veel te ontdekken. Vandaar dat u kunt plaatsnemen op een bank pal voor het schilderij.’

Vorige week is het nieuws naar buiten gebracht dat de Vereniging Rembrandt een bijdrage levert van €175.000. Dat is 50 % van het aankoopbedrag! Over het schilderij zegt Fusien Bijl de Vroe  (directeur van de Vereniging Rembrandt):

Het schilderij van Jan van Goyen uit 1649 is naar het oordeel van de Vereniging Rembrandt niet alleen een aanwinst voor Stadsmuseum Rhenen maar ook voor het Nederlands openbaar kunstbezit als geheel. Fusien Bijl de Vroe, directeur van de Vereniging Rembrandt: ‘Van de nog bekende gezichten op Rhenen die Van Goyen heeft gemaakt is dit misschien wel zijn mooiste. Dit schilderij zou het museum echt een gezicht gaan geven, als een soort Nachtwacht van Rhenen.

Het RAZU wil Stadsmuseum Rhenen van harte feliciteren met dit prachtige bedrag!

Wilt u ook een donatie geven, zodat dit schilderij voorgoed in Rhenen te bewonderen is? Klik voor meer informatie op deze link of scan hieronder uw gewenste bedrag Donaties – Stadsmuseum Rhenen.

Jan van Goyen Gezicht op Rhenen vanuit het zuidwesten 1649 | Foto Tom Haartsen Ouderkerk aan de Amstel
Jan van Goyen Gezicht op Rhenen vanuit het zuidwesten 1649 | Foto Tom Haartsen Ouderkerk aan de Amstel
Banner-Donatie-Rhenen-VanGoyen