Boek over Everdingen

Gepubliceerd op 30 oktober 2019 in Nieuws.

Naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van de bijzondere dorpswinkel Winkel & Zo heeft de Everdingse stichting Vitaal Dorp een rijk geïllustreerd boek uitgegeven over de geschiedenis van het dijkdorp. Alle huisadressen van Everdingen krijgen naar aanleiding van het jubileum een gratis exemplaar door de bus. Daarnaast is het boek te koop in Winkel & Zo.

Het boek Everdingen 1900-1960. Een rondje dorp is een echte Everdingse productie, uitgegeven door de actieve lokale stichting, en samengesteld door twee dorpsgenoten: geschreven door kunsthistoricus Chris Will en fraai vormgegeven door beeldend kunstenaar Wytske Bolt.

Het 150 pagina’s tellende boek geeft een beeld van de dorpskern van het bedrijvige Everdingen in de eerste helft van de twintigste eeuw. Het zijn indrukken van het dorp, uit de tweewekelijkse Kroniek-columns uit de Everdingse Courant van de afgelopen vijf jaar, aangevuld met veel nieuwe passages. De uitgave is geen uitvoerige geschiedenis van het dorp aan de rivier, maar geeft een levendig beeld van het verenigingsleven, van de bewoners en hun bezigheden, de vele ambachten en winkeltjes in de periode 1900 tot ca. 1960. Dit beeld is onder andere opgebouwd uit talloze gesprekken met oudere Everdingers.

Boek: Everdingen 1900-1960. Een rondje dorp. Uitgave: stichting Vitaal Dorp Everdingen; 150 pagina’s. Te koop in: Winkel & Zo Everdingen; prijs: 14,95 euro.

Boek Everdingen 1900 - 1960 Een rondje dorp - door Chris Will