Archieven

Uw zoekacties: Hengelsportvereniging De Rietvoorn te Doorn

074 Hengelsportvereniging De Rietvoorn te Doorn

beacon
 
 
Inleiding
De visclub "De Rietvoorn" werd opgericht op 6 augustus 1945 in Hotel Smit in Doorn. Het eerste bestuur bestond uit K. Smit (voorzitter), A. Dingemanse (secretaris), N.J. Smit (penningmeester), J. van Reeden sr. (commissaris) en A.J.P. Sonnevelt (commissaris). Eind 1946 sloot de Doornse vereniging zich aan bij de landelijke A.H.B.
"De Rietvoorn" pachtte voor de leden verschillende viswateren in Wijk bij Duurstede en Cothen: het Inundatiekanaal, een gedeelte van het Amsterdam-Rijnkanaal en delen van de Kromme Rijn. Er werden onderlinge viswedstrijden gehouden, er werd deelgenomen aan wedstrijden van of met zusterverenigingen en men hield gezelligheidsavonden. Het ledental groeide van 19 bij de oprichting tot 64 in 1950.
Stukken uit dit archief kunnen worden aangevraagd door vermelding van de naam van het archief en het archiefbeheersnummer tussen ronde haken:
- Hengelsportvereniging De Rietvoorn te Doorn, 1945-2018 (074)
- het of (de) inventarisnummer(s) van de stukken.

Kenmerken

Datering:
1945-2019
Plaatsnaam:
Doorn
Omvang:
0,3
Openbaarheid:
Geheel openbaar
Soort archief:
Archieven van verenigingen, stichtingen en genootschappen
Herkomst:
Particulier
Auteur:
M.A. van der Eerden-Vonk, H.J. Postema
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 074 Hengelsportvereniging De Rietvoorn te Doorn 1945-2019
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 074