Archieven

Uw zoekacties: Topografisch-Historische Atlas Doorn
203 Topografisch-Historische Atlas Doorn
beacon
 
 
Inleiding
Van elke gemeente of plaats in het werkgebied van het Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU) bestaat een Topografisch-Historische Atlas (THA). Ook is er een THA Algemeen (T400) die het gehele werkgebied beslaat. Volgens de archiefterminologie is een THA “een collectie visuele documenten, bewegend beeld en geluid, die betrekking heeft op het bewerkingsgebied van een archiefdienst”. Een THA kan twaalf verschillende rubrieken zoals bijvoorbeeld foto’s, topografische kaarten of films betreffen. De inhoud van een rubriek kan variëren van nul tot enkele tienduizenden ‘documenten’. Een document is bijvoorbeeld een dia, een prentbriefkaart of een affiche; een document kan in analoge en/of in digitale vorm of in beide vormen aanwezig zijn.
Wanneer een rubriek erg omvangrijk is geworden, is er voor gekozen om die in de catalogus niet op documentniveau te beschrijven maar meer in een globale zin als bijvoorbeeld ‘deelcollectie van circa 100 foto’s van het afscheid van burgemeester X in juni 1995’. Soms is daar wél een verdere beschrijving op de beeldbank van gemaakt. Voor ieder ‘document’ is het raadzaam de beeldbank te raadplegen.
Normaliter kunnen de documenten worden opgevraagd met een inventarisnummer. In het geval er in de N.B. een reeks barcodes worden genoemd, is het barcodenummer het nummer van aanvraag.
Een THA is dynamisch van aard. Periodiek worden er nieuwe documenten (bijvoorbeeld foto’s) aan toegevoegd en/of op de beeldbank geplaatst. De aanvullingen worden jaarlijks verwerkt in deze catalogus. De bedoeling is de ‘THA-documenten’ zoveel mogelijk in digitale vorm beschikbaar te stellen.
Voor allerlei documenten (bijvoorbeeld foto’s en kaarten) kunnen in verband met privacy of copyright beperkingen ten aanzien van de openbaarheid en/of het gebruik gelden. Hiervan is op de beeldbank aangegeven dat deze alleen op de studiezaal zijn te raadplegen. Veel afbeeldingen zijn (nog) niet gedigitaliseerd.
Catalogus
2. Prentbriefkaarten
17-27 Prentbriefkaartencollectie
22 Kaaplaan-Korte Molenweg
Kampweg
Erfgoedstuk
203 Topografisch-Historische Atlas Doorn
Catalogus
2. Prentbriefkaarten

17-27 Prentbriefkaartencollectie
22 Kaaplaan-Korte Molenweg
Kampweg
Erfgoedstuk
Titel:
Doorn, - Kampweg
Catalogusnummer:
10747
Barcode:
10747
Datering:
1900 - 1918
Soort:
Prentbriefkaart
Gebied:
Doorn
Straat en huisnummer:
Kampweg
Auteur:
G. Tolk
Inventarisnummer:
22
Bijzonderheden:
Collectie Cor den Toom

Kenmerken

Datering:
1745-2021
Plaatsnaam:
Doorn
Omvang:
2,80
Openbaarheid:
Beperkt openbaar
Soort archief:
Atlas
Herkomst:
Beeldmateriaal_U
Auteur:
A.A.B. van Bemmel, H.J. Postema, W. van der Meulen
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 203 Topografisch-Historische Atlas Doorn 1745-2021
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 203
Categorie: