Archieven

Uw zoekacties: Documentatie Amerongen

013 Documentatie Amerongen

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht (RHCZOU) beheert een aantal verzamelingen documentatie. Per plaats c.q. (voormalige) gemeente is zo'n verzameling gevormd. Daarnaast is er een verzameling documentatie algemeen (167) die het gehele werkgebied van het RHC of delen ervan, bijvoorbeeld het Langbroekerweteringgebied, bestrijkt.
Het gaat in beginsel om veelal schriftelijk materiaal (ook in fotokopievorm) zoals krantenknipsels, aantekeningen, folders en dergelijke. Het gaat in beginsel niet om andersoortig materiaal als afbeeldingen (kaarten/foto's/affiches in Topografisch Historische Atlassen), boeken/series tijdschriften/atlassen (bibliotheek) en brochures (bibliotheek/Collectie Losse Aanwinsten). In zeker opzicht vormen verzamelingen documentatie een 'restcategorie'.
De onderhavige documentatie betreft Amerongen en is voor het merendeel afkomstig van de voormalige gemeente Amerongen. Gelet op de verwantschap tussen documentaties en de Collectie Losse Aanwinsten (22) wordt geadviseerd tevens de sectie 'Amerongen' uit die collectie te bezien.
De verzameling is dynamisch van aard. Nieuwe losse aanwinsten worden aan de inventaris toe- en tussengevoegd en krijgen dan een nummer volgend op het laatst toegekende nummer. Het komt voor dat al bestaande nummers nadien zijn (en worden) aangevuld. De verzameling kende op het moment van de eerste inventarisatie in 2016 de inventarisnummers 1-13 en een omvang van 0,35 m1.
1. Aanwijzingen voor de gebruiker
Kenmerken
Datering:
1912-2016
Plaatsnaam:
Amerongen, Overberg, Elst
Omvang:
0,35
Openbaarheid:
Geheel openbaar
Soort archief:
Overige collecties
Herkomst:
Documentatie_U
Auteur:
A.A.B. van Bemmel
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 013 Documentatie Amerongen 1912-2016
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 013
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS