Archieven

Uw zoekacties: Stichting Zwembad de Zwoer te Driebergen-Rijsenburg
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Op 7 maart 2006, zijn de archivaris, mevrouw Van der Eerden-Vonk en ondergetekende (Koen Wildenbeest) naar het zwembad "De Zwoer" in Driebergen-Rijsenburg geweest. Wij hadden daar een afspraak met mevrouw Geersing, om het archief over de periode 1964-1999 op te halen.
In totaal zou het gaan om ca. 3 m1 archief. Helaas bleek dat door iemand, onbekend wie, ongeautoriseerd een gedeelte van het archief van de planken was gehaald om opslagruimte voor ander materiaal te maken. Voor het Streekarchief was slechts 2 m1 over.
Na schoning is er van dit archief ca. 1 m1 overgebleven. Dit gedeelte is ontdaan van ijzerwerk, geïnventariseerd en voorzien van het archiefbeheersnummer 276.
Gebleken is dat het archief gaat over de periode 1964-2005. Helaas zat er op het financiële gebied een groot gat in de begrotingen en rekeningen over de periode 1973-1983. Dit liep redelijk synchroon met het overige archief dat "verdwenen" is.
Uit de notulen van het Algemeen en Dagelijks bestuur, is de totstandkoming, ontwikkeling en groei van het zwembad te herleiden. Ook de bouw, veranderingen en uitbreidingen zijn goed gedocumenteerd.
Buiten de inventarisatie is gehouden alles dat met personeel te maken heeft; De betreffende archiefdozen zijn in 2014 teruggegaan naar het bestuur van het zwembad, aangezien onbekend is wie nog in dienst is, wat er eventueel speelt qua procedures e.d.
Een aanvulling van 1,4 m1 is eind 2010 via de gemeente Utrechtse Heuvelrug overgedragen. Deze aanvulling is in juli 2014 toegevoegd aan het al eerder geïnventariseerde archief en betreft met name de inv. nrs 44-61.
De totale omvang van het archief is thans 1,75 m1.
1. Aanwijzingen voor de gebruiker
Inventaris
Kenmerken
Datering:
1964-2007
Plaatsnaam:
Driebergen, Rijsenburg
Omvang:
1.75
Openbaarheid:
beperkt
Soort archief:
Archieven van verenigingen, stichtingen en genootschappen
Herkomst:
Particulier
Auteur:
K.Th.H. Wildenbeest, aanvullingen door E. Hinders
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 276 Stichting Zwembad de Zwoer te Driebergen-Rijsenburg 1964-2007
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 276
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS