Archieven

Uw zoekacties: Kiesvereniging Maarn en Maarsbergen van de Staatkundig Geref...

297 Kiesvereniging Maarn en Maarsbergen van de Staatkundig Gereformeerde Partij

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
De Kiesvereniging Maarn-Maarsbergen van de Staatkundig Gereformeerde Partij werd opgericht in 1946. In het Huishoudelijk Reglement van de Kiesvereniging staat abusievelijk 1947 vermeld.
Na de opheffing van de Kiesvereniging in 2007 is het archief geïnventariseerd.
Het archief bevat stukken over de gehele periode van haar bestaan, echter met een forse nadruk op de periode na 1995. Van de periode vóór 1995 waren aanvankelijk weinig archiefstukken bewaard gebleven. Ook over de periode na 1995 vertoont het archief enkele lacunes. In het najaar van 2009 dook plotseling, na een zolderopruiming, het al verloren gewaande notulenboek van 1974-1999 op.
Met de opheffing van de Kiesvereniging Maarn-Maarsbergen zijn alle leden overgeschreven naar de Kiesvereniging Doorn en Langbroek. Bij de opheffing van de Kiesvereniging werd tevens besloten het nu afgesloten archief onder te brengen in het depot van het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht, in het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede. Het archief heeft een omvang van 0,24 strekkende meter, is ontdaan van ijzerwerk en verpakt in zuurvrije dozen en omslagen. De chronologie van het archief is uitstekend. Voor raadpleging van dit archief gelieve de onderzoeker contact op te nemen met de secretaris van de SGP Kiesvereniging Utrechtse Heuvelrug.
Inventaris
Kenmerken
Datering:
1946-2007
Plaatsnaam:
Maarn, Maarsbergen
Omvang:
0,12
Openbaarheid:
Beperkt openbaar
Herkomst:
Particulier
Auteur:
H.J. Postema
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 297 Kiesvereniging Maarn en Maarsbergen van de Staatkundig Gereformeerde Partij 1946-2007
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 297
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS