Archieven

Uw zoekacties: Collectie Willemien Blaauwendraad te Maarn-Maarsbergen
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
In 2012 overleed Willemien Blaauwendraad, geboren 2 februari 1915, op hoge leeftijd. Ze was jarenlang als hulp in de huishouding in dienst bij dokter Van Kekem en gaf bijna vijftig jaar leiding aan de plaatselijke zondagsschool. Willemien is nooit getrouwd geweest en was een bekend figuur in het dorp.
In het voorjaar van 1981 vierde zij haar 40-jarig jubileum als leidster van de zondagsschool te Maarn met een druk bezochte receptie op 29 april in restaurant De Koeheuvel. Rond die tijd ontving ze ook een koninklijke onderscheiding.
Door bemiddeling van Rien Pater van de Cultuurhistorische Commissie (CHC) van de vereniging Maarn-Maarsbergen Natuurlijk (MMN) kwam de CHC in het bezit van een gedeelte van haar nalatenschap. Het gaat hierbij voornamelijk om stukken rond de zondagsschool en persoonlijke zaken zoals onder meer foto’s, brieven, familieberichten en oorkondes. Bij de personalia valt op dat Willemien belangstelling had voor poëzie en toneel. Ze schreef zelf ook enkele toneelstukjes.
Op 20 november 2012 zijn deze stukken geschonken aan het RHC Zuidoost Utrecht. Van het archief is toen een plaatsingslijst opgesteld. Later zijn er door de erven van Willemien nog enkele malen stukken overgedragen die aan het archief zijn toegevoegd. Op basis van de plaatsingslijst van 2012 en de later toegevoegde stukken is de inventaris opgesteld.
De omvang bedraagt 0,8 strekkende meter. Er zijn geen beperkingen op de openbaarheid.
Aanwijzingen voor de gebruiker
Inventaris
Kenmerken
Datering:
1903-2010
Plaatsnaam:
Maarn Maarsbergen
Omvang:
0,80
Openbaarheid:
geheel
Herkomst:
Particulier
Auteur:
G. van Roekel
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 389 Collectie Willemien Blaauwendraad te Maarn-Maarsbergen 1903-2010
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 389
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS