Archieven

Uw zoekacties: Comité voor aanvullende steun aan werklozen (Comité voor B-s...

437 Comité voor aanvullende steun aan werklozen (Comité voor B-steun) in Vianen

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
In 1931 werd het Nationaal Crisiscomité opgericht om de nood onder de slachtoffers van de economische crisis van de jaren dertig te helpen lenigen. In navolging daarvan werden er lokale comités opgericht die uitvoering gaven aan de regelingen van het Nationale Comité en die tevens zelfstandig actie ondernamen ten bate van personen die door de crisis waren getroffen. In Vianen maakte het Comité voor B-steun onderdeel uit van het lokale Crisiscomité. Het Comité hield zich bezig met de uitvoering van de zogenaamde B-steun : het verlenen van aanvullende steun aan werklozen die een uitkering ontvingen in het kader van de Rijkssteunregeling voor werklozen. De B-steun werd uitsluitend gegeven in de vorm van kleding en schoeisel en financiële dekking. Het Comité voor B-steun hield waarschijnlijk in 1943 op te functioneren; in ieder geval ontbreken archiefstukken van na dat jaar. Op 1 mei 1946 werd het Nationaal Crisiscomité officieel opgeheven. Dat betekende tevens het officiële einde van de plaatselijke crisiscomités.
Stukken betreffende het Crisiscomité bevinden zich ook in het archief van het Gemeentebestuur Vianen, 1930-1985 (415), inv.nr. 1180.
Het archief is 0,10 m1.
1. Aanwijzingen voor de gebruiker

Kenmerken

Datering:
1932-1943
Plaatsnaam:
Vianen
Omvang:
0,10
Openbaarheid:
Geheel openbaar
Soort archief:
Archieven van verenigingen, stichtingen en genootschappen
Herkomst:
Particulier
Auteur:
E. Hinders
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 437 Comité voor aanvullende steun aan werklozen (Comité voor B-steun) in Vianen 1932-1943
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 437
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.