Archieven

Uw zoekacties: Industrieschap Hagestein-Vianen

454 Industrieschap Hagestein-Vianen

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
In het streekplan Alblasserwaard en Vijfherenlanden uit 1969 stond dat in Vianen de werkgelegenheid sterk gestimuleerd moest worden door het aantrekken van bedrijven. Ruimte voor vestiging van bedrijven was geprojecteerd voor gronden ten zuidwesten van de Rijksweg A2. Het probleem was dat het gebied waar deze gronden lagen tot de gemeente Hagestein behoorden. De oplossing werd gevonden in het aangaan van een gemeenschappelijke regeling (GR) met de gemeente Hagestein. Op 27 augustus 1970 trad deze GR onder de naam Industrieschap Hagestein-Vianen in werking. De taak van het industrieschap was het doen aanleggen en exploiteren van een complex industrieterreinen in Hagestein en Vianen.
De bestuursorganen bestonden uit een Raad van Bestuur, een Dagelijks Bestuur en een voorzitter. De Raad van Bestuur was samengesteld uit leden van de colleges van burgemeester en wethouders van beide gemeenten. Het Dagelijks Bestuur bestond uit de voorzitter en de plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Bestuur en een door deze raad aan te wijzen lid.
Het secretariaat werd gevoerd ter secretarie te Vianen. Secretaris van de Raad van Bestuur en van het Dagelijks Bestuur was de secretaris van de gemeente waarvan de burgemeester het voorzitterschap bekleedde. De directie berustte bij de directeur van gemeentewerken van de gemeente Vianen en bij de directeur van de Technische Dienst Everdingen, Schoonrewoerd, Hagestein en Hei- en Boeicop. De directie had voorbereidende, adviserende en controlerende taken.
Het personeel van het industrieschap was in dienst van de gemeenten Hagestein en Vianen en van de gemeenschappelijke technische dienst.
De gemeentelijke herindeling van 1986, waarbij de gemeenten Vianen en Hagestein werden samengevoegd, had tot gevolg dat het Industrieschap met ingang van 1 januari 1986 werd opgeheven. Het bestuur van de nieuwe gemeente Vianen nam de taken van het schap over.
Het archief was 4,32 m1, na bewerking is daar 2,12 m1 van overgebleven.
Het archief was niet compleet. Niet opgenomen zijn verleende bouwvergunningen en hinderwet-/milieuvergunningen. Deze staan uit praktische overwegingen nog bij de gemeente Vianen. Het gaat om 5 m1 bouwvergunningen en om 0,24 m1 hinderwet-/milieuvergunningen. Toegangen op deze door het industrieschap afgegeven vergunningen bevinden zich bij de gemeente Vianen.
Er zijn geen beperkingen van de openbaarheid.
1. Aanwijzingen voor de gebruiker

Kenmerken

Datering:
(1967) 1970-1985
Plaatsnaam:
Hagestein, Vianen
Omvang:
2,12
Openbaarheid:
Geheel openbaar
Herkomst:
Overheid_V
Auteur:
Eddy Hinders
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 454 Industrieschap Hagestein-Vianen (1967) 1970-1985
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 454