Archieven

Uw zoekacties: Leerdamse Politie Sport Vereniging / Leerdamse Gemeentelijke...

588 Leerdamse Politie Sport Vereniging / Leerdamse Gemeentelijke Personeelsvereniging

beacon
 
 
Inleiding
Op 21 juni 1951 vond de oprichting plaats van de Leerdamse Politie Sport Vereniging, de L.P.G.V., tijdens een gecombineerde vergadering van het beroeps- en reservepersoneel van de gemeentepolitie van Leerdam. De reden van de oprichting was dat men binnen de politie een sportvereniging als een bindmiddel tussen beide categorie├źn zag.
De verenging organiseerde en deed mee aan sportwedstrijden. Daar bleef het niet bij, de L.P.G.V. organiseerde in de
loop der jaren ook andere activiteiten zoals het Sinterklaasfeest, toneelstukken en reizen. Omdat de lading de naam niet meer dekte veranderde deze in 1958 in Leerdamse Gemeentelijke Personeelsvereniging (L.G.P.V) welke toegankelijk was voor alle personeelsleden van de gemeente Leerdam. Er werden behalve al genoemde activiteiten, feestavonden, clubavonden en lezingen georganiseerd waarvoor jarenlang veel animo was. In de jaren zeventig ging het bergafwaarts met de vereniging doordat de belangstelling af nam. In december 1977 werd door een ledenvergadering besloten niet met de vereniging door te gaan vanwege het sterk afgenomen ledenaantal.
Het archief was geplaatst bij de gemeente Leerdam. Na het ontstaan van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden is het archief overgedragen aan het Regionaal Archief Zuid-Utrecht. Het archief bestond uit drie dozen met een grootte van 0,36 strekkende meter. Behalve stukken die dubbel waren, is alles bewaard. De stukken zijn omgepakt en in zuurvrije omslagen gedaan. De vele nietjes die in de stukken zaten, zijn verwijderd. De omvang na bewerking is: 0,25 strekkende meter.
Stukken uit dit archief kunnen worden aangevraagd door vermelding van de naam van het archief en het archiefbeheersnummer tussen haken: - Leerdamse Politie Sport Vereniging /Leerdamse Gemeentelijke Personeelsvereniging, 1951-1977 (588); - het of (de) inventarisnummer(s) van de stukken.

Kenmerken

Datering:
1951-1977
Plaatsnaam:
Leerdam
Omvang:
0,25
Openbaarheid:
Geheel openbaar
Herkomst:
Overheid_V
Auteur:
E. Hinders
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 588 Leerdamse Politie Sport Vereniging / Leerdamse Gemeentelijke Personeelsvereniging 1951-1977
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 588
Categorie: