Archieven

Uw zoekacties: Collectie Nadere Toegangen Notariële archieven Rhenen

085 Collectie Nadere Toegangen Notariële archieven Rhenen

beacon
 
 
Inleiding
De hier beschreven archiefstukken zijn in december 1998 aan het Streekarchivariaat Kromme-Rijngebied-Utrechtse Heuvelrug in bruikleen gegeven door de heer dr. H.P. Deys te Rhenen. Het betreft door de Rhenense notarissen Louis Libert en Hellenus Jacob Gerard Mos aangelegde repertoria en indexen op de door hen gepasseerde akten in de periode 1818-1897. Deze nadere toegangen zijn voor eigen gebruik gemaakt en behoren niet tot de bestanden die door notarissen, ingevolge de Wet op het Notarisambt van 9 juli 1842, na 30 jaar dienen te worden overgebracht naar een zogenaamde algemene bewaarplaats in de hoofdplaats van een arrondissement, alvorens zij na 75 jaar bij een openbare archiefbewaarplaats beschikbaar komen voor onderzoek.
De heer Deys ontving de archivalia rond 1990 van notaris mr. S.J. Vleer te Rhenen.
De inventarisnummers 1 en 2 zijn afschriften van het repertoire dat onder inventaris-nummer 2118 aanwezig is in de Notariële Archieven in de provincie Utrecht tot 1896 (NA tot 1896). Zij bieden de onderzoeker dus géén extra informatie. De inventarisnummers 3-10, alfabetische namenregisters en chronologische registers, bieden wél een nadere toegang op de notariële akten.
De omvang van het bestand bedraagt 0,25 m1.
Stukken uit dit archief kunnen worden aangevraagd door vermelding van de naam van het archief en het archiefbeheersnummer tussen ronde haken:
- Collectie Nadere Toegangen Notariële Archieven Rhenen, 1818-1897 (085)
- het of (de) inventarisnummer(s) van de stukken.

Kenmerken

Datering:
1818-1897
Plaatsnaam:
Rhenen
Omvang:
0,25
Openbaarheid:
Geheel openbaar
Soort archief:
Archieven van notarissen
Herkomst:
Particulier
Auteur:
M.A. van der Eerden-Vonk
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 085 Collectie Nadere Toegangen Notariële archieven Rhenen 1818-1897
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 085
Categorie: