Archieven

Uw zoekacties: Vereniging Erica te Amerongen

291 Vereniging Erica te Amerongen

beacon
 
 
Inleiding
De vereniging Erica werd op 9 september 1992 opgericht in Amerongen. Het had ten doel het behoud te bevorderen van de landschappelijke waarden en het kleinschalige karakter van de gemeente Amerongen. Dit deed ze onder meer door het verstrekken van informatie aan en het bevorderen van de communicatie tussen burgers, het voeren van acties en procedures en door samen te werken met andere organisaties.
De vereniging voerde verschillende acties, voornamelijk met betrekking met betrekking tot bestemmingsplan Noord en bestemmingsplan Hoog-II. De jongste stukken dateren uit 1997. Uit de stukken blijkt niet wanneer en waarom de vereniging ophield te bestaan.
Verreweg de meeste stukken betreft van de vereniging tegen het verlenen van een bouwvergunning door het college van burgemeester en wethouders van Amerongen voor het oprichten van gestapelde appartementen op het terrein "Erica" binnen het bestemmingsplan Hoog II en de beschikking tot het verlenen van een kapvergunning voor 72 bomen. De strijd wordt na jarenlang verzet verloren. Er is alleen aan bezwaren tegemoetgekomen door van de 3-hoog stapelbouw de bovenste laag iets naar achteren te laten springen.
Het archief zat in zuurvrije dozen met een totale grootte van 50 cm. De stukken moesten worden ontniet en op chronologische volgorde binnen een dossier worden gelegd. Na bewerking bleef het archief 50 cm.
Stukken uit het archief kunnen worden aangevraagd door vermelding van de naam van het archief en het archiefbeheersnummer tussen ronde haken :
- Vereniging Erica, (1972) 1992-1997;
- het of (de) inventarisnummer(s) van de stukken

Kenmerken

Datering:
(1972) 1992-1997
Plaatsnaam:
Amerongen
Omvang:
0,50
Openbaarheid:
beperkt
Herkomst:
Particulier
Auteur:
E.F.W. Hinders
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 291 Vereniging Erica te Amerongen (1972) 1992-1997
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 291