Archieven

Uw zoekacties: Passage v/h de Nederlandse Christen-Vrouwenbond, afdeling Vianen

441 Passage v/h de Nederlandse Christen-Vrouwenbond, afdeling Vianen

beacon
 
 
Inleiding
De Nederlandse Christen-Vrouwen Bond, afdeling Vianen, werd op 5 februari 1936 opgericht. De NCVB gaf voorlichting op staatkundig, maatschappelijk en cultureel terrein vanuit het perspectief van de bijbel. De afdelingen, zo ook de afdeling Vianen, vormden het hart van de organisatie. Het waren ontmoetingsplaatsen waar vrouwen met elkaar in gesprek konden gaan over politieke, maatschappelijke en culturele onderwerpen. Ook organiseerden ze excursies, themadagen en cursussen. Per 1 januari 1999 werd de naam van de bond gewijzigd in Passage, christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging. Passage, afdeling Vianen, is op 1 januari, wegens gebrek aan kandidaten voor bestuursfuncties, opgeheven.
Het archief is 36 centimeter.
1. Aanwijzingen voor de gebruiker

Kenmerken

Datering:
1936-2001
Plaatsnaam:
Vianen
Omvang:
0,33
Openbaarheid:
Beperkt openbaar
Soort archief:
Archieven van verenigingen, stichtingen en genootschappen
Herkomst:
Particulier
Auteur:
Z.n.
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 441 Passage v/h de Nederlandse Christen-Vrouwenbond, afdeling Vianen 1936-2001
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 441
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.