Bibliotheek

Uw zoekacties: Stichting voor Zuid-Oost Utrecht te Doorn

099 Stichting voor Zuid-Oost Utrecht te Doorn

beacon
 
 
Inleiding
De Stichting voor Zuid-Oost Utrecht werd opgericht in 1966 en was gevestigd te Doorn. Het doel van de stichting was het in stand houden en bevorderen van het landschaps- en dorpsschoon op de Utrechtse Heuvelrug en in het stroomgebied van de Kromme Rijn. De stichting was een samenwerkingsverband van organisaties en instellingen die zich bezig hielden met natuur-en monumentenbehoud. In 1978 werd de stichting opgeheven.
Bij de archivalia bevinden zich ook stukken van de (latere Stichting) Gezamenlijke Werkgroepen S-8, die in het verlengde van de Stichting voor Zuid-Oost Utrecht opereerden. Deze samenwerkende werkgroepen zetten zich in voor het landschap en het milieu in het Utrechtse Heuvelrug gebied dat met name door de ontwikkeling van de verkeersinfrastructuur (secundaire weg S-8 rondom Driebergen) dreigde te worden aangetast.
De omvang van het archief bedraagt 0,05 m1.
Stukken uit dit archief kunnen worden aangevraagd door vermelding van de naam van het archief en het archiefbeheersnummer tussen ronde haken:
- Stichting Zuid-Oost Utrecht (99)
- het (of de) inventarisnummer(s) van de stukken.

Kenmerken

Datering:
1966-1978
Plaatsnaam:
Doorn
Omvang:
0,05
Openbaarheid:
Geheel openbaar
Soort archief:
Archieven van verenigingen, stichtingen en genootschappen
Herkomst:
Particulier
Auteur:
D. Ruiter
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 099 Stichting voor Zuid-Oost Utrecht te Doorn 1966-1978
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 099
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.