Cursus Oud Schrift

Gepubliceerd op 19 december 2022 in Nieuws.

Het archiefdepot zit vol verborgen verhalen en foto’s. Deze archiefstukken kunnen u helpen bij het ontrafelen van uw familiegeschiedenis of historisch onderzoek.

Door de eeuwen heen is het schrift behoorlijk veranderd en heeft ook de vorm van letters een ontwikkeling doorgemaakt. Om oude documenten te kunnen lezen en te begrijpen is het handig om kennis te hebben over oud schrift.

Tijdens deze cursus ‘Oud Schrift’ bieden we u handvatten om deze soms eeuwenoude handschriften te leren lezen. De cursus gaat niet alleen in op de vormen van letters, maar ook aan de inhoud van de stukken wordt aandacht besteed. Zo komen allerlei soorten archiefstukken aan bod, die bij historisch onderzoek vaak gebruikt worden.

Tijdens deze cursus maakt u kennis met oud schrift en gaat u aan de hand van een voorbeelden zelf aan de slag met het ontcijferen van oude documenten.

Aanmelden

Vanwege de benodigde begeleiding is het aantal beschikbare plaatsen beperkt tot 10 deelnemers. Klik hier voor het inschrijfformulier (VOL = VOL).
Let op: u geeft zich op voor de eerste cursusmiddag 3 februari (zoek naar deze datum), maar deze inschrijfdatum geldt voor alle 6 cursusmiddagen.

Voor deze cursus vragen wij een vergoeding van €15,-. De cursus bestaat uit zes vrijdagmiddagen van 14:30-16:30.

  • Vrijdag 3 februari 2023
  • Vrijdag 10 februari 2023
  • Vrijdag 17 februari 2023
  • Vrijdag 24 februari 2023
  • Vrijdag 3 maart 2023
  • Vrijdag 10 maart 2023
Afbeelding ter instructie voor het reserveren
Afbeelding ter instructie voor het reserveren

Zodra u de reserveringspagina hebt geopend klikt u door naar februari 2023. Als er nog plek is vindt u daar 3 februari als mogelijke inschrijfdatum. Klik vervolgens op de tijd en vul de rest van het formulier in om u aan te melden. 

Ziet u geen tijdstip op 3 februari? Dan is de cursus helaas volgeboekt.