Depotverhuizing succesvol afgerond!

Gepubliceerd op 19 december 2023 in Nieuws.

Afgelopen november was de studiezaal een paar weken gesloten zodat de depots opnieuw ingericht konden worden ter verbetering van de dienstverlening. Gedurende de eerste twee weken waren er verhuizers aanwezig en druk in de weer met het verplaatsen van 1650 meter archief binnen de drie depots in het gebouw. Archieven die vaak opgevraagd werden zijn nu in het dichtstbijzijnde depot geplaats zodat ze sneller te bereiken zijn door de dienstverleners.

Nadat de verhuizers alles verplaatst hadden, moesten wij als team zelf aan de slag! Aangezien veel archieven zijn verplaatst, was het noodzakelijk dat we van alle archieven de nieuwe locaties registreren in ons beheersysteem. Op de foto’s kunt u zien hoe we de registratie in tweetallen in de depots hebben uitgevoerd. Dankzij deze actie was het mogelijk om stukken weer te kunnen vinden bij de heropening van de studiezaal in december.

Depotverhuizing RAZU, 2023
Depotverhuizing RAZU, 2023
Depotverhuizing RAZU, 2023
Depotverhuizing RAZU, 2023

Voordat de studiezaal weer open ging voor bezoekers hebben we echter nog een laatste verbeterslag uitgevoerd. Na het registreren van de nieuwe locaties van de archieven hebben we ook de omvang van alle archieven opnieuw opgemeten. Deze informatie heeft ons inzicht gegeven in het aantal meters materiaal dat wij bergen en hoeveel ruimte we nog in onze depots hebben. Uiteraard was het ook belangrijk om deze informatie bij te werken zodat wij onze data up-to-date kunnen houden voor onze onderzoekers.

Met de herinrichting van het depot hebben we een mooie verbeterslag kunnen maken in het beheer van de archieven zowel op fysiek als digitaal niveau. In het nieuwe jaar hopen wij u tijdens onze ‘Open Kluisdag’ de nieuw ingerichte depots vol bijzonder materiaal te laten zien. Houd hiervoor de website in de gaten. Tot die tijd kunt u de website raadplegen of materiaal op de studiezaal komen bestuderen.

Depotverhuizing RAZU, 2023
Depotverhuizing RAZU, 2023