Even voorstellen: Jip Lettink

Gepubliceerd op 27 mei 2024 in Nieuws.

Ik ben student Geschiedenis aan de universiteit Utrecht, en gedurende mei en juni loop ik stage bij het RAZU. Nu ik mijn bachelor bijna heb afgerond, wil ik ook graag wat leuke werkervaringen op doen. Ik zie deze stage dus als de perfecte afsluiting van mijn studie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie heb ik kort ervaring opgedaan met onderzoek doen in een archief, dus ik kijk er naar uit om daar bij het RAZU op verder te bouwen. Volgend jaar ben ik van plan om de master Culturele Geschiedenis en Erfgoed te doen, en ik denk dat mijn ervaringen bij het RAZU me hier goed op zullen voorbereiden!  

 

Tijdens mijn stage ga ik onderzoeken wat voor bronnen er te vinden zijn in het archief over vrouwen en emancipatie. Deze bronnen zal ik dan tentoonstellen in het Geschiedenislokaal. Ik heb van jongs af aan al de droom om mijn eigen museumcollectie samen te stellen, dus dit is voor mij een eerste stap om die droom waar te maken. Het idee dat ik door dit onderzoek een stem kan geven aan vrouwen uit de geschiedenis van de regio, vind ik ook erg mooi! 

Foto van Jip Lettink, Stagair, door Winfried Leeman, 2024