Even voorstellen: Marianne Rense

Gepubliceerd op 25 april 2024 in Nieuws.

Ik ben Marianne Rense en ik ben in maart gestart als medewerker dienstverlening. U zult mij dus soms op de studiezaal, aan de telefoon of per e-mail tegenkomen.

Na mijn middelbare school heb ik Geschiedenis gestudeerd in Amsterdam. Voor mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan in de Franse koloniale archieven in Aix-en-Provence. Dat vond ik erg leuk om te doen. Het is zo bijzonder wat je allemaal tegenkomt bij bronnenonderzoek. En het leukst vond ik misschien wel de onverwachte, kleine en persoonlijke verhalen die ik vond náást de informatie waar ik eigenlijk naar op zoek was (zoals een stukje in een bestuursverslag over een dorstige ontdekkingsreizigster die een fles inkt achteroversloeg in de veronderstelling dat het wijn was).

Na mijn studie heb ik allerlei verschillende dingen gedaan, van overheid via natuurbescherming en de reiswereld naar het basisonderwijs. Tijdens het voorbereiden van geschiedenislessen herontdekte ik hoe graag ik eigenlijk met Geschiedenis bezig ben. En daarom heb ik de keuze gemaakt toch daar in verder te gaan. En nu kom ik bij het RAZU weer overal onverwachte verhalen tegen, en dat zijn ook nog eens verhalen uit de omgeving waar ik woon! Ik heb er daarom veel plezier in om klanten te helpen bij hun zoektocht.

Foto van Marianne Rense, Medewerker Dienstverlening, door Winfried Leeman, 2024