Even voorstellen: Rutger Postma

Gepubliceerd op 1 mei 2024 in Nieuws.

Mijn naam is Rutger Postma en sinds april versterk ik het team als tijdelijke medewerker archieven. Sinds ik als klein kind leerde lezen aan de hand van Asterix & Obelix ben ik mateloos gefascineerd door alles wat met geschiedenis te maken heeft. In 2022 heb ik dan ook de Research Master ‘History’ aan de Universiteit Utrecht afgerond. De analyse- en onderzoeksvaardigheden die ik in deze opleiding heb opgedaan heb ik sindsdien ingezet bij een onderzoeksbureau en komen tevens goed van pas in mijn activiteiten als coach in de sportwereld.

 

Met mijn kennis en kunde in het kritisch omgaan met bronmateriaal werk ik bij het RAZU aan de verbetering van de metadata omtrent de collectie, met name de verbetering van registraties van bouwdossiers. Tevens ondersteun ik het team in de organisatie van verschillende publieksgerichte projecten. Het leukste aan het bezig zijn met geschiedenis vind ik de combinatie van onderzoek en het ontdekken van verhalen; elke bron vormt een eigen puzzel met een wereld van verhalen achter zich. Het is dan ook een mooie taak om bij het RAZU bij te dragen aan de toegankelijkheid van deze verhalen voor de geïnteresseerde bezoeker.

Rutger Postma, foto Winfried Leeman