Tentoonstelling Jong en Bevrijd tot 1 september te bezichtigen

Gepubliceerd op 4 augustus 2020 in Nieuws.

Tot 1 september is de tentoonstelling Jong en Bevrijd te zien in het Stadsmuseum Rhenen en het Stadsmuseum Woerden. Beide musea zijn toegankelijk zonder reservering. Bezoek deze indrukwekkende expositie!

Voor de expositie zijn de bevrijdingsverhalen opgetekend van twintig ooggetuigen, op dat moment tussen de 80 en 103 jaar oud. Centraal staan hun jeugdervaringen tijdens de bevrijding in 1945 in de provincie Utrecht.

Een aantal geportretteerden is inmiddels apart ontvangen om de expositie met eigen ogen te kunnen zien, meestal in gezelschap van hun zoon of dochter. In het Stadsmuseum Rhenen is Francien Zwiep-Top langs geweest, de heren Bert Kieboom en Frits Kroese waren te gast in Woerden. Door de coronamaatregelen bleek een feestelijke opening afgelopen voorjaar niet mogelijk.

Het RAZU heeft deze expositie in het kader van 75 jaar vrijheid als partner ondersteund. Onder Over ons – Beleid & financiĆ«n vindt u de eindverantwoording van de projectgroep Jong en Bevrijd. Voor meer informatie, zie de website www.razu.nl/jongenbevrijd of de websites van beide musea.

Francien Zwiep-Top in het Stadsmuseum Rhenen
Francien Zwiep-Top in het Stadsmuseum Rhenen