Prijsuitreiking wedstrijd nieuwe naam

Gepubliceerd op 28 februari 2020 in Nieuws.

Toen vorig jaar duidelijk werd dat de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden (bestaande uit Leerdam, Vianen en Zederik) waarschijnlijk aansluiting zou zoeken bij het RHC Zuidoost Utrecht wisten we dat we op zoek moesten naar een nieuwe naam. De uitbreiding met Vijfheerenlanden zou betekenen dat ons werkgebied niet langer enkel het zuidoosten, maar de gehele zuidflank van de provincie Utrecht werd. Afgelopen zomer hielden we daarom een wedstrijd voor een nieuwe naam, waarbij onze bezoekers, inwoners en gemeentelijke collega’s werd gevraagd om hun beste idee in te zenden. Na een stemronde en een juryoordeel kwam de nieuwe naam snel naar voren: Regionaal Archief Zuid-Utrecht.

Uit de 9 inzenders met deze naam heeft de juryvoorzitter op 23 januari blind een winnaar getrokken. Gisteren, op 27 februari, mocht Ria van der Eerden de winnaar, Linda Folkers van de gemeente Vijfheerenlanden, feliciteren met deze overwinning. Linda heeft een cadeaupakket gekregen, met daarin twee grote RAZU-theeglazen en allerlei delicatessen uit de regio.

We danken Linda en alle andere inzenders, stemmers en meedenkers voor hun aandeel in deze leuke wedstrijd.

Linda Folkers, winnaar van de wedstrijd voor de nieuwe naam van RHC Zuidoost Utrecht, ontvangt van directeur-archivaris Ria van der Eerden haar prijs.
Linda Folkers (r), winnaar van de wedstrijd voor de nieuwe naam van RHC Zuidoost Utrecht, ontvangt van directeur-archivaris Ria van der Eerden (l) haar prijs.