Toonaangevende vereniging op de Utrechtse Heuvelrug

Gepubliceerd op 2 augustus 2022 in Nieuws.

Een van de meest toonaangevende verenigingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is de in 1900 opgerichte Schietvereniging Driebergen-Rijsenburg.

De schietvereniging is erg actief. Behalve clubwedstrijden organiseert de vereniging al heel lang met succes nationale en internationale wedstrijden en leden doen mee aan wedstrijden elders in het land of in het buitenland, regelmatig met succes!

De Schietvereniging organiseert ook jaarlijks terugkerende evenementen. Eén van die evenementen is de eierschietwedstrijd welke een week voor Pasen wordt gehouden. Er wordt niet op eieren geschoten, maar op schietgaten. Belangrijkste prijzen zijn verse kippen.

Meer informatie over de eierschietwedstrijden en over andere talloze gehouden wedstrijden en evenementen kunt u vinden in het archief van de vereniging welke onlangs is uitgebreid tot een omvang van ruim 5 strekkende meter. Een meerwaarde aan het archief geeft een mooie fotocollectie met foto’s vanaf het begin van de vorige eeuw.

Nieuwsgierig geworden? Maak een keer een afspraak en neem een duik in de rijke historie van deze actieve en boeiende vereniging welke zijn kruid nog lang niet verschoten heeft!

Revolverschieten. Foto gemaakt aan het begin van de 20e eeuw
Revolverschieten. Foto gemaakt aan het begin van de 20e eeuw