Beheren, optimaliseren, innoveren! Ga jij als functioneel applicatiebeheerder bij Regionaal Archief Zuid-Utrecht de uitdaging aan om het verleden van Zuid-Utrecht voor iedereen beschikbaar te maken?

Functioneel applicatiebeheerder

Gepubliceerd op 17 november 2022 in Vacatures.

Wat je doet

Geen dag is hetzelfde voor jou als functioneel applicatiebeheerder bij Regionaal Archief Zuid-Utrecht. We vertrouwen jou namelijk het beheer van onze kernapplicaties toe: het collectiebeheersysteem Mais Flexis, het e-depot dat we vanaf 2023 gaan ontwikkelen, MS365 en de website. Het ene moment ondersteun je de interne eindgebruikers. Het andere moment werk je samen met de informatiemanager aan de ontwikkeling van een modulair e-depot. Je richt kernapplicaties in, zorgt dat ze optimaal (samen)werken en houdt contact met leveranciers. Je neemt deel aan de gebruikersoverleggen van de verschillende applicaties. Je verdiept je in ontwikkelingen,  zoals Common Ground, Linked Open Data, artificiële intelligentie of algoritmes voor betere zoekresultaten. Je adviseert de informatiemanager en directeur over de toepassing daarvan. Kortom, je schakelt tussen beheren, optimaliseren en innoveren.

Hoe doe je dit?

 • Je voert het functioneel applicatiebeheer uit voor de kernapplicaties van Regionaal Archief Zuid-Utrecht.
 • Je ondersteunt interne gebruikers en biedt een gestandaardiseerde werkwijze voor het oplossen van incidenten.
 • Je analyseert periodiek de werkwijze en vragen van externe onderzoekers, verbetert waar nodig de applicaties en draagt bij aan eventuele handreikingen.
 • Je hebt een actieve rol binnen de ontwikkeling van het e-depot, als partner binnen het projectteam en als tester van de functionaliteiten.
 • Je doet voorstellen voor optimalisatie van de kernapplicaties en voor het toepassen van nieuwe ontwikkelingen.

Vacaturenummer

2022-047-RAZU

Sluitingsdatum

4 december 2022

Omvang

32-36 uur per week

Schaal

9 (aanloopschaal 8)

Maximaal salaris bij 36 uur

€4.208 (aanloopschaal € 3.732) per maand

Solliciteren

Klik hier om te solliciteren

Wie je bent

Wie je bent mag je ons uiteraard zelf komen vertellen, maar we doen alvast een voorzet. Je kiest voor een baan met maatschappelijke meerwaarde. Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging en je wordt blij van de mogelijkheid om je kennis en ervaring in te zetten bij Regionaal Archief Zuid-Utrecht. Je vind het belangrijk dat het collectiebeheersysteem, de website en het e-depot zo goed ingericht zijn, dat zij burgers maximaal ondersteunen bij het vinden van relevante bronnen. Daarbij ben jij digitaal gedreven, maar geniet je ook van een oorkonde uit het jaar 1400 of een foto uit 1930.

Verder beschik je over:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Een relevante opleiding en/of aantoonbare actuele werkervaring als functioneel applicatiebeheerder;
 • Een heldere, duidelijke stijl van communiceren. Zowel mondeling als schriftelijk.
 • De capaciteit om zowel zelfstandig als in een team te kunnen werken.
 • Analytisch vermogen, een pragmatische en resultaatgerichte houding en een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Werken bij het RAZU

Het Regionaal Archief Zuid-Utrecht is de gezamenlijke archiefdienst van zes Utrechtse gemeenten: Bunnik, Houten, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden en Wijk bij Duurstede. Als regionaal archief beheren wij een grote collectie archieven, foto’s, kaarten, boeken en films uit de regio. Het oudste stuk is uit 1300, het jongste stuk is de krant van afgelopen week. De collectie is onze ‘schat’, die wij via onze website en studiezaal beschikbaar stellen aan een breed en gevarieerd publiek. Naast het beheren en beschikbaar stellen van de collectie is het RAZU ook toezichthouder en adviseur van de zes gemeenten.

Het team bestaat uit 12 medewerkers (9,65 Fte) en wordt regelmatig versterkt door stagairs en tijdelijke projectmedewerkers. De organisatie is gevestigd in Wijk bij Duurstede. Meer informatie is te vinden via www.razu.nl.

Dit krijg je van ons

Allereerst, we snappen dat je onze specialistische vakapplicaties waarschijnlijk nog niet kent. Dus we zorgen voor een gedegen inwerktraject en ook daarna voldoende ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Verder bieden we je een functie in een klein team met gedreven professionals bij een organisatie met maatschappelijke meerwaarde.

We belonen jouw inzet graag met:

 • Een salaris dat afhankelijk is van je opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen we je inschalen in functieschaal 9. Het bruto maandsalaris in deze schaal is minimaal € 2.865,- en maximaal € 4.208,- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Wanneer je nog niet aan de gestelde functie-eisen voldoet vindt inschaling plaats in de aanloopschaal, schaal 8. Het bruto maandsalaris in deze schaal is minimaal € 2.581,- en maximaal € 3.732,- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week)
 • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering in de vorm van een Individueel keuzebudget (IKB). Je kunt dit IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.
 • De mogelijkheid om een gedeelte van je werktijd tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • De mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.

Je krijgt een aanstelling bij de gemeente Houten en wordt permanent gedetacheerd bij het Regionaal Archief Zuid-Utrecht. Bij wederzijdse tevredenheid kom je, op basis van een beoordelingsgesprek, na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband.

Enthousiast geworden? Yes!

Fijn dat je de tijd genomen hebt om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de werkzaamheden, de functie of de organisatie, neem dan op contact op met Erika Hokke, directeur (via e.hokke@razu.nl of 088 – 5300 161) of Wietse Bakker, Informatiemanager ( via w.bakker@razu.nl of 088 – 5300 168).

Wil je solliciteren? Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en een recent CV. je kunt solliciteren tot en met zondag 4 december 2022. Vermeld bij je sollicitatie het vacaturenummer 2022-047-RAZU.

Als we denken dat er een match kan zijn, dan nodigen we je uit voor een gesprek. De gesprekken staan gepland op 13 december 2022 in Wijk bij Duurstede. We zien je sollicitatie met belangstelling tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij het Regionaal Archief Zuid-Utrecht een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te leveren.

Acquisitie door W&S bureaus/zzp’ers: we waarderen je enthousiasme en vinden het fijn dat je met ons wil meezoeken naar de juiste kandidaat. We vullen deze functie echter zelf in.