Archieven

Uw zoekacties: Topografisch-Historische Atlas Vianen, Everdingen en Hagestein

018 Topografisch-Historische Atlas Vianen, Everdingen en Hagestein

beacon
 
 
Inleiding
Van elke gemeente of plaats in het werkgebied van het Regionaal Archief Zuid-Utrecht bestaat een Topografisch-Historische Atlas (THA). Ook is er een THA Algemeen (T400) die het gehele werkgebied beslaat. Volgens de archiefterminologie is een THA “een collectie visuele documenten, bewegend beeld en geluid, die betrekking heeft op het bewerkingsgebied van een archiefdienst”. Een THA kan twaalf verschillende rubrieken zoals bijvoorbeeld foto’s, topografische kaarten of films betreffen. De inhoud van een rubriek kan variëren van nul tot enkele tienduizenden ‘documenten’. Een document is bijvoorbeeld een dia, een prentbriefkaart of een affiche; een document kan in analoge en/of in digitale vorm of in beide vormen aanwezig zijn.
Wanneer een rubriek erg omvangrijk is geworden, is er voor gekozen om die in de catalogus niet op documentniveau te beschrijven maar meer in een globale zin als bijvoorbeeld ‘deelcollectie van circa 100 foto’s van het afscheid van burgemeester X in juni 1995’. Soms is daar wél een verdere beschrijving op de beeldbank van gemaakt. Voor ieder ‘document’ is het raadzaam de beeldbank te raadplegen (zie www.razu.nl)
Normaliter kunnen de documenten worden opgevraagd met een inventarisnummer. In het geval er in de N.B. een reeks barcodes worden genoemd, is het barcodenummer het nummer van aanvraag.
Een THA is dynamisch van aard. Periodiek worden er nieuwe documenten (bijvoorbeeld foto’s) aan toegevoegd en/of op de beeldbank geplaatst. De aanvullingen worden jaarlijks verwerkt in deze catalogus. De bedoeling is de ‘THA-documenten’ zoveel mogelijk in digitale vorm beschikbaar te stellen.
Aanwijzingen voor de gebruiker
Catalogus
6. Bouw- en gevelwandtekeningen
115 Bouw- en gevelwandtekeningen
Tekening van de rooilijn aan de zuidzijde van buiten de Landpoort en Lindenlaan te Vianen alsmede van het dempen van de sloot ten zuiden daarvan en het leggen van een riool aldaar
Erfgoedstuk
018 Topografisch-Historische Atlas Vianen, Everdingen en Hagestein
Catalogus
6. Bouw- en gevelwandtekeningen
115 Bouw- en gevelwandtekeningen
Tekening van de rooilijn aan de zuidzijde van buiten de Landpoort en Lindenlaan te Vianen alsmede van het dempen van de sloot ten zuiden daarvan en het leggen van een riool aldaar
Erfgoedstuk
Catalogusnummer:
90372
Afmeting:
130 x 22 cm
Barcode:
LeW_5D4_25272
Datering:
1924 - 1925
Soort:
Bouw- en gevelwandtekening
Gebied:
Vianen
Auteur:
Gemeente Vianen
Inventarisnummer:
115
Bijzonderheden:
Blauwdruk. De rooilijn is vastgesteld op 25 september 1924. Schaal 1:100

Kenmerken

Datering:
1540-2015
Plaatsnaam:
Vianen, Hagestein, Everdingen, Zijderveld
Omvang:
20,50
Openbaarheid:
Beperkt openbaar
Herkomst:
Beeldmateriaal_V
Auteur:
A.A.B. van Bemmel en H.J. Postema
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 018 Topografisch-Historische Atlas Vianen, Everdingen en Hagestein 1540-2015
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 018
Categorie: