Archieven

Uw zoekacties: Documentatie Wijk bij Duurstede
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Het Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU) beheert een aantal verzamelingen documentatie. Per plaats c.q. (voormalige) gemeente is zo'n verzameling gevormd. Daarnaast is er een verzameling documentatie algemeen (167) die het gehele werkgebied van het RAZU of delen ervan, bijvoorbeeld het Langbroekerweteringgebied, bestrijkt.
Het gaat in beginsel om veelal schriftelijk materiaal (ook in fotokopievorm) zoals krantenknipsels, aantekeningen, folders en dergelijke. Het gaat in beginsel niet om andersoortig materiaal als afbeeldingen (kaarten/foto's/affiches in Topografisch Historische Atlassen), boeken/series tijdschriften/atlassen (bibliotheek) en brochures (bibliotheek/Collectie Losse Aanwinsten). In zeker opzicht vormen verzamelingen documentatie een 'restcategorie'.
De onderhavige documentatie betreft Wijk bij Duurstede en is voor het merendeel afkomstig van de gemeente Wijk bij Duurstede en van de voorgangers van het RAZU. Gelet op de verwantschap tussen de documentaties en de Collectie Losse Aanwinsten (022) wordt geadviseerd tevens de sectie 'Wijk bij Duurstede' uit die collectie te bezien. Verder komt het geregeld voor dat van bepaalde dossiers ook een afzonderlijk archief aanwezig is.
De verzameling is dynamisch van aard. Nieuwe losse aanwinsten worden aan de inventaris toe- en tussengevoegd en krijgen dan een nummer volgend op het laatst toegekende nummer. Het komt voor dat al bestaande nummers nadien zijn (en worden) aangevuld. De verzameling kende op het moment van sanering en inventarisatie in september 2016 de inventarisnummers 1-86 en een omvang van 4 strekkende meter. In maart 2020 zijn toegevoegd de inventarisnummers 87-115. De omvang is nu 4,8 strekkende meter.
1. Aanwijzingen voor de gebruiker
Inventaris
62 Documentatie over de Kunstkring '86, het Cultureel Rondje, theater-uitvoeringen en dergelijke, 1986-2010
117 Documentatie Wijk bij Duurstede
Inventaris
62
Documentatie over de Kunstkring '86, het Cultureel Rondje, theater-uitvoeringen en dergelijke, 1986-2010
Datering:
, 1986-2010.
Omvang:
1 pak
Kenmerken
Datering:
ca. 1905-2020
Plaatsnaam:
Wijk bij Duurstede
Omvang:
4,80
Toegang:
nee
Openbaarheid:
geheel
Soort archief:
Archieven van gemeentelijke organen
Archieven van waterschappen
Herkomst:
Documentatie_W
Auteur:
A.A.B. van Bemmel
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 117 Documentatie Wijk bij Duurstede ca. 1905-2020
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 117
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS