Archieven

Uw zoekacties: Vrouwen Advies Commissie voor de woningbouw in Wijk bij Duurstede

042 Vrouwen Advies Commissie voor de woningbouw in Wijk bij Duurstede

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
De Vrouwen Advies Commissie voor de woningbouw werd in 1971 opgericht. Ze had ten doel het bevorderen van de woonkwaliteit van bestaande en toekomstige woningen en de leefbaarheid van de woonomgeving in de gemeente Wijk bij Duurstede en hetgeen daarmee in ruimste zin verband hield. Ze probeerde dit doel onder meer te bereiken door het zorgdragen van een goede verstandhouding met gemeentelijke instanties, het beoordelen van plannen, het uitbrengen van schriftelijke adviezen en samenwerking met andere organisaties.
In 1993 werd de VAC als woonconsumentenorganisatie door de gemeente Wijk bij Duurstede in een convenant erkend.
Volgens het statuut van de VAC moesten er minimaal 5 leden zijn. Jarenlang waren er minstens negen leden. Toen echter in 2004 dreigde dat er maar 3 zouden overblijven en er geen nieuwe vrijwilligers te vinden waren, besloot men om per 1 januari 2005 de VAC op te heffen.
In het Streekarchivariaat waren er al enkele stukken van de Vrouw Advies Commissie voor de woningbouw aanwezig. De overige stukken zijn bij de opheffing in april 2005 aan het Streekarchivariaat geschonken door het voormalige bestuur van de VAC via de secretaris, mevrouw C. Laval en de (oud-)bestuursleden, mevrouw H.M.M.C. Koekoek en mevrouw Hahndiek, allen te Wijk bij Duurstede.
Aanwijzingen voor de gebruiker: Stukken uit de archieven kunnen worden aangevraagd door vermelding van de naam en het archiefbeheersnummer tussen ronde haken: Vrouwen Advies Commissie voor de woningbouw in Wijk bij Duurstede, 1972-2004 (2005) (042); en het of (de) inventarisnummer(s) van de stukken.
Inventaris

Kenmerken

Datering:
1972-2004 (2005)
Plaatsnaam:
Wijk bij Duurstede
Omvang:
0,25
Openbaarheid:
Geheel openbaar
Soort archief:
Archieven van verenigingen, stichtingen en genootschappen
Herkomst:
Particulier
Auteur:
Koen Wildenbeest
Rechtsvoorgangers:
Geen
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 042 Vrouwen Advies Commissie voor de woningbouw in Wijk bij Duurstede 1972-2004 (2005)
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 042