Archieven

Uw zoekacties: Comité 850 jaar Cothen

092 Comité 850 jaar Cothen

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
In 1976 bestond Cothen 850 jaar. Om dit historisch feit te vieren werd het Comité Cothen 850 jaar opgericht. Het comité organiseerde tal van festiviteiten die van 10 tot en met 12 september plaats vonden. Zo waren er een rondgang door het dorp van het muziekkorps Excelsior, een historische avond, een jaarmarkt met oude ambachten, een feestmiddag voor schoolkinderen, een wielerronde voor jongens en exposities.
De organisatie was breed opgezet. Veel plaatselijke verenigingen droegen hun steentje bij. Het College van Burgemeester gaf waar mogelijk zijn medewerking. Het Cothense bedrijfsleven was ook bereid mee te werken. Dit gebeurde met stands op de jaarmarkt en een financiële bijdrage en advertenties in een krant ter gelegenheid van de viering. Er was een dagelijks bestuur. Er was ook een comité van aanbeveling geformeerd waarin onder meer de burgemeester en een wethouder zitting hadden.
Het archiefje bestaat uit drie omslagen, Het is op 15 september 1998, 16 april 2010 (inv.nr. 3) en 17-11-2012 (kasboek uit inv.nr. 3) door de heer A.G. van Bemmel te Cothen geschonken aan het Streekarchivariaat Kromme-Rijngebied-Utrechtse Heuvelrug / Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht.
Stukken uit dit archief kunnen worden aangevraagd door vermelding van de naam van het archief en het archiefbeheersnummer tussen ronde haken:
- Comité 850 jaar Cothen, 1976 (092)
- het of (de) inventarisnummer(s) van de stukken

Kenmerken

Datering:
1976-1976
Plaatsnaam:
Cothen
Omvang:
0,12
Openbaarheid:
Geheel openbaar
Soort archief:
Archieven van verenigingen, stichtingen en genootschappen
Herkomst:
Particulier
Auteur:
M.A. van der Eerden-Vonk,A.A.B. van Bemmel
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 092 Comité 850 jaar Cothen 1976-1976
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 092