Archieven

Uw zoekacties: Stichting Wijk bij Duurstede 700 jaar stad

247 Stichting Wijk bij Duurstede 700 jaar stad

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
In 2000 was het 700 jaar geleden dat Wijk bij Duurstede stadsrechten kreeg. Om deze historische gebeurtenis te vieren riep de gemeente een aparte stichting in het leven; de "Stichting Wijk bij Duurstede 700 jaar". De stichtingsakte werd op 13 mei in hotel-restaurant de Gouden Leeuw ondertekend.
De stichting was opgericht om activiteiten en festiviteiten te entameren, stimuleren en te coördineren. Het bestuur bestond uit de burgemeester, een wethouder, de voorlichter, de archivaris en het afdelingshoofd welzijn. Het droeg de organisatorische en financiële verantwoordelijkheid. Het stelde een comité van aanbeveling samen welke bestond uit "buitenstaanders" en grote sponsors.
Er werden tal van jubileumideeën aangedragen en bijdragen geleverd door individuele personen en organisaties zoals een toneelstuk, een tentoonstelling, een sportevenement en een een CD met Wijkse liedjes.
Voor de verschillende te organiseren activiteiten werden werkgroepen en projectgroepen ingesteld. Voor het toezicht op de dagelijkse gang van zaken werd een projectcoördinator benoemd.
In 2000 vonden zeven maanden lang de activiteiten plaats. Het werd een groot succes. Eind 2001 werd de stichting opgeheven.
Het archief had een omvang van 3 strekkende meter. De stukken zaten al in zuurvrije dozen en waren toegankelijk via een plaatsingslijst. Na ordening en selectie bleef 2,5 strekkende meter over. In oktober 2021 kwam via de gemeente Wijk bij Duurstede een schenking van 128 kleurenfoto's, die behoren bij inv.nr. 40.
Aanwijzingen voor de gebruiker
Zoekgeraakte stukken
inventaris

Kenmerken

Datering:
1996-2001 (2004)
Plaatsnaam:
Wijk bij Duurstede
Omvang:
2,5
Openbaarheid:
Beperkt openbaar
Soort archief:
Archieven van verenigingen, stichtingen en genootschappen
Herkomst:
Particulier
Auteur:
E. Hinders
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 247 Stichting Wijk bij Duurstede 700 jaar stad 1996-2001 (2004)
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 247