Archieven

Uw zoekacties: Genealogische collectie familie (Van) Nijendaal
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
De Collectie genealogie van de familie (Van) Nijendaal komt uit de nalatenschap van mevrouw Lyda van Nijendaal. Het bestaat hoofdzakelijk uit door haar gemaakte aantekeningen en locale en historische achtergrondinformatie over de periode 1165-2000.
De collectie is 3,20 m1 en werd aangeleverd in grote dozen waarin ordners, dozen en mappen zaten. Iedere grote doos had een genummerde verzamelbeschrijving. De overdracht vond plaats door mevrouw I. Ruig-van Nijendaal en de heer D. Ruig op 10 juli 2010.
Het digitale bestand is overgedragen aan het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag.
De structuur van de plaatsingslijst is gebaseerd op deze verzamelbeschrijvingen. Binnen de in aangebrachte rubrieken zijn de beschreven titels op chronologische volgorde gezet. Omdat het moeilijk was exacte periodes te bepalen zijn deze bij benadering aangegeven en daarom tussen haken [ ] gezet.
De collectie zoals deze is aangetroffen, is grotendeels intact gelaten. Alleen zijn de stukken in dossiermappen omgepakt. Wel is er een aparte rubriek toegevoegd om fotocollecties, ansichtkaarten en negatieven in onder te brengen.
De van oorsprong Nederlandse familie (Van) Nijendaal heeft zich wijd vertakt en is onder meer terecht gekomen in Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. In deze landen is de oorspronkelijke naam veranderd in Niendahl, Nydall, Nydahl, Niendahl, Nydal of Neudahl. Voor het zoekgemak is voor de beschrijvingen waar de familienaam in voorkomt steeds de oorspronkelijke naam (Van) Nijendaal gebruikt.
Het archief is openbaar. Bij het aanvragen van stukken dienen de naam van het archief Genealogie familie (Van) Nijendaal, het archiefbeheersnummer 348 en de inventarisnummer van de stukken worden opgegeven.
Kenmerken
Datering:
[1165-2000]
Plaatsnaam:
Diverse plaatsen in Nederland, Duitsland, Denemarken, Finland, Noorwegen etc.
Omvang:
4.50
Openbaarheid:
ja
Herkomst:
Particulier
Auteur:
E. Hinders
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 348 Genealogische collectie familie (Van) Nijendaal [1165-2000]
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 348
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS