Informatie voor uw bezoek aan het RAZU

Gepubliceerd op 13 maart 2020 in Nieuws.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 januari 2021.

Het RAZU is open op afspraak.

Het RAZU kan maximaal 4 bezoekers tegelijkertijd ontvangen. Het is noodzakelijk om een afspraak te maken voor uw bezoek. Om een afspraak te maken volgt u de onderstaande instructies. De studiezaalmedewerkers blijven u op afstand te woord staan via telefoon of e-mail.

In verband met veranderingen aan onze telefooncentrale kan het RAZU minder goed bereikbaar zijn. Indien u ons niet kunt bereiken dan verzoeken we u om een mail te sturen of het contactformulier in te vullen. Onze excuses voor het ongemak.

Naast de algemene basisregels van de Rijksoverheid, gelden de volgende specifieke regels en afspraken:

 • U mailt (info@razu.nl) of belt (088-5300167) ons voor het maken van een afspraak. Daarbij geeft u tevens aan, indien mogelijk, welke stukken u in elk geval wilt inzien uit welk archief of welke collectie. U vindt die informatie op onze website (www.razu.nl).
 • De studiezaalmedewerker spreekt met u een bepaalde dag en aankomsttijd af. Zonder die bevestiging, kunt u niet komen.
 • U komt alleen als u geen verkoudheidsklachten of koorts heeft.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht tijdens uw bezoek. U neemt uw eigen mondkapje mee. Zodra u zit mag uw mondkapje af, u doet het mondkapje weer op zodra u gaat staan.
 • U neemt uw eigen laptop of pen en papier mee.
 • Uw aanmelding geldt enkel voor de door u aangemelde personen, onaangekondigde bezoekers worden geweigerd, ongeacht of ze bij een geregistreerde bezoeker horen.
 • U meldt zich bij de balie van de gemeente, via de hoofdingang van het gemeentehuis. Daar haalt de studiezaalmedewerker u op. Op woensdagochtend zal u zich melden bij de personeelsingang. De studiezaalmedewerker geeft u hiervoor aanwijzingen.
 • Bij binnenkomst en bij vertrek wast of desinfecteert u uw handen volgens de aanwijzingen van de studiezaalmedewerker.
 • Op de studiezaalvloer zijn looplijnen aangebracht, zodat er voldoende afstand tussen de aanwezigen is. U begeeft zich alleen in de voor u gemarkeerde ruimten.
 • Alleen bij langdurig bezoek (halve of hele dag) aan de studiezaal kunt u gebruik maken van de koffievoorziening in de hal van het gemeentehuis. U wordt daarbij begeleid door de studiezaalmedewerker vanwege de smalle gang en mogelijke drukte in de hal.
 • Voor het overige geldt dat u steeds de aanwijzingen van de studiezaalmedewerker volgt.

Wij hopen op deze wijze een veilige omgeving te bieden voor onze bezoekers, vrijwilligers en medewerkers. Wanneer er redenen zijn tot verdere versoepeling of verdere beperkingen, leest u dat op onze website.

Tafels op de studiezaal met beperkte zitruimte, aangegeven middels oranje kruizen op de tafel.