Het Regionaal Archief Zuid-Utrecht gedeeltelijk gesloten

Gepubliceerd op 13 maart 2020 in Nieuws.

Voor het laatst bijgewerkt op 24 maart 2020.

Update: vanaf 24 maart is de studiezaal tot nader order gesloten. 

In verband met de aangescherpte maatregelen van het kabinet in de bestrijding van het Coronavirus sluit het Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU) de studiezaal vanaf dinsdag 24 maart volledig voor bezoekers en vrijwilligers. Deze maatregel geldt tot nader order.

Medewerkers die thuis kunnen werken, zullen vanaf deze datum thuiswerken. Een klein aantal medewerkers kan niet thuiswerken en zal beperkt op kantoor aanwezig zijn. Dit gebeurt op vrijwillige basis en met inachtneming van de door het kabinet gestelde omgangsvereisten.

Door deze beperkingen zijn de archieven van het RAZU alleen nog in te zien als dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van kritieke processen of anderszins onderdeel is van een niet uit te stellen proces.

Om hiervoor in aanmerking te komen dient iedereen, gemeentelijke partners en externen, gebruik te maken van het aanvraagformulier op onze site, waarbij u in het nieuwe motivatieveld de noodzaak van de aanvraag toelicht: https://www.razu.nl/praktisch-actueel/aanvragen-archiefstukken/

Overeenkomstig de procedure voor het inzien van niet-openbare stukken zullen de studiezaalmedewerker en de gemeentearchivaris de verzoeken beoordelen en reageren.

 

Helaas is onze telefonische bereikbaarheid door deze maatregelen sterk gereduceerd. Voor al uw vragen, niet zijnde aanvragen, kunt u ons mailen via info@razu.nl

Wij hopen op uw begrip en natuurlijk vooral dat de maatregelen effectief zijn en van zo kort mogelijke duur.”