VOLGEBOEKT: Cursussen familiegeschiedenis & huizenonderzoek

Gepubliceerd op 27 juni 2023 in Agenda.

Cursus Familiegeschiedenis

Het archiefdepot zit vol verbogen verhalen en foto’s. Deze archiefstukken kunnen u helpen bij het ontrafelen van uw eigen familiegeschiedenis.

Tijdens deze cursus ‘familiegeschiedenis’ bieden we u handvatten om onderzoek te doen naar uw stamboom. U krijgt uitleg over de juiste onderzoeksmethode en welke historische documenten u kunnen helpen bij genealogisch onderzoek. Aan de hand van bronnen als de burgerlijke stand, de bevolkingsregisters en de doop-, trouw- en begraafboeken gaat u terug in de tijd van uw voorouders.

Vanwege de vele beschikbare digitale bronnen is het geen probleem wanneer uw voorouders niet uit deze regio komen. Schrijf u in en ontdek waar uw familie vandaan kwam, welke beroepen zij hadden en wat hen zoal bewoog in het leven.

Meld u aan via het aanmeldformulier (VOL = VOL). De kosten bedragen €10,- p.p.

Dames trio met viool, W. Kraal
Dames trio met viool, W. Kraal

Aanmelden cursus familiegeschiedenis

  • 17 november
  • 24 november
  • 1 december
  • 8 december

Helaas, de cursus familiegeschiedenis is volgeboekt. Wilt u zich aanmelden voor de reservelijst? Stuur dan een bericht naar info@razu.nl.

Gezicht op het Wapen van Bunnik, de windmolen en de boerderij aan de Smalleweg 2 te Bunnik, 1920-1930, mogelijk door J. de Kruijff
Gezicht op het Wapen van Bunnik, de windmolen en de boerderij aan de Smalleweg 2 te Bunnik, 1920-1930, mogelijk door J. de Kruijff

Cursus Huizenonderzoek

In onze studiezaal komen (bijna) elke dag archief-bezoekers bouwtekeningen inzien van hun huis. Deze huidige bewoners hebben die informatie nodig voor restauratiewerkzaamheden of verbouwingen aan het huis.

Niet alleen bouwtekeningen, maar ook bouwaanvragen & vergunningen vertellen veel over de geschiedenis van een huis of gebouw. Sommige gebouwen bestaan al tientallen jaren, steeds weer aangepast naar de gewenste leef & woonstandaarden. Ben u geïnteresseerd in huizenonderzoek en bent u benieuwd naar de waarde en het gebruik van bouwdossiers?

Tijdens de cursus worden diverse archiefstukken rondom de bouw of verbouw van diverse panden gepresenteerd. Natuurlijk is er ook ruimte voor onderzoek naar eigen huis of een ander gebouw naar keuze!

Meld u aan via het aanmeldformulier (VOL = VOL). De kosten bedragen €10,- p.p.

Aanmelden cursus huizenonderzoek

  • 13 oktober
  • 20 oktober
  • 27 oktober
  • 3 november

Helaas, de cursus Huizenonderzoek is volgeboekt. Wilt u zich aanmelden voor de reservelijst? Stuur dan een bericht naar info@razu.nl.