Even voorstellen: Christiaan Smits

Gepubliceerd op 13 Februari 2024 in Nieuws.

Ik ben een student Geschiedenis aan de universiteit Utrecht en ben sinds halverwege januari stagiair bij het RAZU. De zes maanden durende stage op het RAZU geeft mij de unieke kans om ondergedompeld te raken in interessante verhalen van vroeger die hier letterlijk binnen handbereik liggen. Ook hoop ik wat ervaring op te doen in het archiefwezen en in bijvoorbeeld mondelinge geschiedenis (Oral History).

De komende maanden houd ik mij voornamelijk bezig met mijn onderzoek naar een groep Noord-Ierse jongeren die vanuit beide kanten van het Noord-Ierse conflict (beter bekent als de ‘troubles’) op vakantie kwamen in Bunnik. Volgens de organisatoren een ‘experiment in samenleven’. Ik hoop voor dat onderzoek ook mensen te gaan interviewen, om zo wat persoonlijke diepte toe te voegen in de nog wat droge informatie die in het RAZU aanwezig is. De maanden daarna ben ik van plan om mijn bachelorscriptie te schrijven. Daarvoor hoop ik op het RAZU wat inspiratie te vinden.

In ieder geval zult u mij de komende maanden weleens kunnen zien ronddwalen op het RAZU, wie weet tot ziens.