Even voorstellen: Ruth Werkhoven

Gepubliceerd op 7 februari 2023 in Nieuws.

Mijn naam is Ruth Werkhoven en sinds januari 2023 ben ik werkzaam bij het RAZU als coördinator van de vrijwilligers en beheerder van de bibliotheek.

Na een studie Literatuurwetenschap kwam ik zo’n tien jaar geleden terecht in het informatiebeheer. Ik heb in dat vakgebied bij verschillende overheden gewerkt. Het afgelopen jaar was dat bij de gemeente Wijk bij Duurstede, als coördinator informatiebeheer. Zo kwam ik in contact met het RAZU en toen bleek dat zij iemand zochten voor deze taken was de keuze snel gemaakt.

Naast dat de functie van coördinator mij goed ligt en ik veel zin heb om me in te gaan zetten voor de vrijwilligers, mag ik me hier bezig gaan houden met mijn grote passie: verhalen. Zowel in de vorm van het beheren van de bibliotheek als in algemenere zin. In het archief liggen ontelbare verhalen te wachten om ontdekt, beschreven en doorverteld te worden en ik vind het een grote eer om daar een steentje aan bij te mogen dragen.

Ruth Werkhoven - foto door Winfried Leeman, 2023