Even voorstellen: Pascal de Haan

Gepubliceerd op 31 maart 2023 in Nieuws.

Mijn naam is Pascal de Haan en ik ben half februari gestart als medewerker dienstverlening bij het RAZU.

Na mijn universitaire studie geschiedenis te Leiden ben werkzaam geweest bij MicroFormat Systems (digitaliseringsbedrijf voor met name archieven en gemeenten), de Gemeente Gooise Meren en ten slotte Naturalis Biodiversity Center. Bij dit natuurhistorisch museum en onderzoeksinstituut heb ik het omvangrijke wetenschappelijk correspondentiearchief uit de periode 1820-1970 (55 meter aan archiefmateriaal) geïnventariseerd en ontsloten.

Tijdens mijn scriptieonderzoek kwam ik voor het eerst in een archief en werd mijn enthousiasme al snel aangewakkerd. De afgelopen jaren heb ik in verschillende archieven genealogisch onderzoek gedaan naar mijn eigen familieverleden. Ik vind met name de zoektocht naar de ontbrekende stukjes in de puzzel en de verhalen en ontdekkingen die hieruit voortkomen erg leuk.

Ik kijk er naar uit om als medewerker dienstverlening nu zelf ook de helpende hand te kunnen bieden op de studiezaal van het RAZU.

Portret van Pascal de Haan, door W. Leeman, 2023
Portret van Pascal de Haan, door W. Leeman, 2023